Evlilikte Pozitif İletişim
Yalın, kendin olmaktan vazgeçmenin adı beraberliktir. Şüphesiz bu dünyadaki en kutsal beraberlik de evliliktir. Evlilik, bugünün mutsuzluklarına karşı birlikte direniştir. Eşinin gözündeki yaşı kalbinde hissetmektir. BİZ olmanın BEN olmaya galip geldiği, benliğinden sıyrılma makamıdır evlilik.
Boşanmaların arttığı ve boşanma nedenlerinin çeşitlendiği günümüzde, evlilik bir sanat, evlenmek değil evli kalmak alkışlanan bir meziyet artık. Evliliğin ömrünü ise pozitif iletişim ve diyalog zenginliği belirliyor.
Eşler arası tartışmalar, yanlış anlaşılmalar, uzaklaşmalar, ayrı odalarda uyumalar ve dahi somut ve sanal aldatmalar, evlilikte yaralar açmaya devam ediyor. Bence bu yaraların da merhemi pozitif iletişim…
Bu kitapta evlilik beklentileri olan ilgi, saygı, güven ve duygusal davranışları nasıl hayata geçireceğimize değiniyorum. Örneğin; kıskançlığı çözmek için güven vermek önemlidir. Evlilikte altın değer olan iletişim değeri, çiftlere anlamlı bir yaşam yolculuğu sunar. Çalışmamda eşler arası iletişime özellikle vurgu yaptım. Evlilik sorunlarını tespit ederken bu sorunlara kolay ve kalıcı çözümler sundum.
Her değişim, değişmek isteyenleri bekler. Ve unutmayın, sorunsuz değil sorunlara rağmen etkin birlikteliği seçenlere evlilik bir armağandır.
His ve Ceza
İnsanoğlunun yüzyıllardır aradığı mutluluk; felsefe, edebiyat ve bilim gibi farklı disiplinler tarafından araştırılıyor. Her ne kadar mutluluğun “size verilmesi gereken” bir şey olduğunu düşünmek konforlu olsa da gerçekçi değildir. Mutluluğu elle tutulur, gözle görülür bir hale büründürmeye çalışıyoruz, oysa mutluluk öncelikle hissedilmelidir ve hissetmek için kolay formüller aramanıza gerek yok. Mutluluk, siz onu ne zannediyorsanız odur.
Nasıl mutlu olurum? Mutluluğun formülü nedir? Sevdiklerimi nasıl mutlu edebilirim? Mutluluğun bir hapı var mı? gibi soruların cevaplarını Psikolog Şeyda Betül Kılıç’ın bu başucu kitabında bulacaksınız.
“Sevgili çalışkan öğrencim Şeyda Betül Kılıç’ın kendi yaşam acılarında anlam bulduğu kesitleri de cesurca sergilediği bu kitabın, mutluluk arayışı içindeki okuyuculara kılavuzluk edeceğini umuyor ve yolunun açık olmasını diliyorum.”
–Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur
“Mutluluk öyle çok parçadan oluşur ki birkaç parçası mutlaka eksiktir. Lakin onu aramaktansa hayatın peşinde koşmak gerekir… İşte Şeyda Betül iyi bir yol sunuyor bize; reçeteler değil yaklaşımlar, teknikler değil bakış açıları.”
–Prof. Dr. Uğur Batı
“Büyük emek ve heyecanla yazılan bu kitabın da insanların mutlu ve anlamlı bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacağına inanıyorum.”
–Doç. Dr. Tayfun Doğan
Hayatı (12’den) Yakala
Birçok kadın mükemmel olacağım derken anneliğe ve eşliğe yetişemiyor. Babalar da mükemmel babalığı daha fazla maddi güç zannediyor. Çocuğuna en güzel topu alıyor ama çocuğuyla oynayacak vakti, enerjisi asla olmuyor.
Akıllı erkekler, evde mutluluğun istikrarı için eşlerinin mutluluğuna yatırım yaparlar. Kadınların bir kısmı anneyken mutsuzdur. Önemli olan hem eşlik hem de annelik gibi iki kutsal rolü uyum içinde yaşatarak mutlu olabilmek ve mutlu kalabilmektir.
Evine uğrayamayan babanın evine binlerce ederi olan koltuk takımı alması, tüketilen eşyanın değil, tüketimin kendisinin bir ihtiyaç olduğunun göstergesidir.
Çocuğun eşyalarına gösterilen ihtimam, çocuğun kalbine gösterilemiyor. Anneler olarak yükümüzün ve gerçek görevlerimizin farkında mıyız?
Psikolog-yazar Şeyda Betül Kılıç, on iki başlık etrafında toplamış olduğu yazılarıyla insanoğluna mutlu ve pratik yaşamanın ipuçlarını veriyor. Annelik, evlilik, aşk, dedikodu, dua gibi kişinin iç dünyasını ilgilendiren başlıklar ile sosyal medya ve toplumsal sorunlar gibi belli başlı konular; yazarın farklı ve pratik bakış açısıyla birlikte okurun ilgisine sunuluyor.
Yazar, kitapta hem kendi yaşamından kesitler sunarak nedenleri, nasılları irdeliyor hem de çözüm yolları öneriyor.